Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
piątek, 21 lutego 2025 19:19
Reklama

Salmonella w popularnym produkcie

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella spp. w 1 z 5 próbek wskazanego poniżej produktu. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Salmonella w popularnym produkcie

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Łosoś atlantycki sałatkowy wędzony na zimno. Pakowany próżniowo, 100 g, marki Fisher King

Numer partii: 0616

Termin przydatności do spożycia: 25.02.2025

Kod kreskowy: 5 901576 05749

Producent: Contimax S.A., Oddział w Dąbrowie Chełmińskiej, Łososiowa 6, 86-070 Dąbrowa Chełmińska

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Producent podjął decyzję o wycofaniu partii wyrobu będącego przedmiotem powiadomienia.

Organy urzędowej kontroli żywności prowadzą postępowanie wyjaśniające w sprawie i monitorują proces wycofania produktu z obrotu.

Na Warcie w Gorzowie pojawił się śryż. To zjawisko, które jest wczesnym etapem formowania pokrywy lodowej na rzece i pojawia się w momencie, gdy temperatura spada nieco poniżej zera stopni.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Salmonella zawarte są na stronie internetowej https://www.gov.pl/web/gis/choroby-zakazne2 pod hasłem „SALMONELOZY DUROWE I JELITOWE”.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklamawłączenie społeczne
Reklama
Reklama