Olga Michałkiewicz jest gorzowską wioślarką. Swoją sportową przygodę zaczęła w wieku 15 lat. Swoje pierwsze sukcesy zaczęła osiągać w wieku 18 lat i od tego czasu nie ogląda się za siebie.
Jej największym osiągnięciem jest podwójne złoto w Mistrzostwach Świata U23 w 2015 i 2016 roku w kategorii czwórka podwójna. Na swoim koncie ma też srebro Mistrzostwa Świata w czwórce bez sternika z 2017 roku oraz dwa brązowe medale z tej samej kategorii podczas Mistrzostw Europy.
Swój debiut olimpijski miała w 2021 roku podczas Igrzysk XXXII Olimpiady Tokio, podczas których płynęła w finale. Niestety, przed tegorocznymi Igrzyskami w Paryżu wioślarka ogłosiła przerwę na czas nieokreślony z przyczyn zdrowotnych.
Za to podjęła się teraz nowego wyzwania! Nasza olimpijka podbija serca w 13. edycji MasterChefa! Pasję do gotowania od małego dzieli z babcią i rodzicami. To właśnie w ognisku domowym zainspirowała się tą ścieżką. Swoją cegiełkę dołożyły również podróże, których w jej życiu nie brakowało.
Olga Michałkiewicz ma już za sobą pierwsze sukcesy w MasterChefie! W ostatnim odcinku zachwyciła jurorów swoim deserem, tym samym zdobywając fartuch. Podczas 3. dogrywki uczestniczka miała wykonać danie na bazie twarogu. Jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę! Jej niesamowity krem z pietruszki i zielonego jabłka z białą czekoladą i twarogiem szczególnie zachwycił Magdę Gessler.
"Dokonała się magia. Zamieniono polski suchy twaróg we włoską ricottę" - czytamy na portaly WP.
Program jest dla niej możliwością rozwijania swoich umiejętności. Jak czytamy na portalu TVN: „Gotowanie dla niej to jak dla niektórych medytacja”.
Mamy nadzieję, że nasza mistrzyni w kuchni odnajdzie się jak ryba w wodzie i życzymy jej wielu sukcesów!
Napisz komentarz
Komentarze