- Festiwal w przyszłym roku ponownie zagości w Gorzowie - zapewniła prezes GRH Agata Dusińska.
Promowanie lokalnej kultury i pielęgnacja tradycji to główne założenia festiwalu „Polska od kuchni”, którego celem jest prezentacja lokalnych produktów i kulinarnego dziedzictwa z różnych stron Polski.
🔴 Czy uczelnia przejdzie na tryb zdalny?
W ramach wydarzenia odbywają się pokazy i warsztaty kulinarne, eksponowane są lokalne produkty, a także trwają rywalizacje pomiędzy Kołami Gospodyń Wiejskich, które promują lokalną tradycję i dają możliwość posmakowania pysznego jedzenia z różnych zakątków Polski.
Przez 16 tygodni poprzedzających finał, festiwal „Polska od kuchni” gościł kolejno w każdym z województw Polski. Mieszkańcy miast mogli poznać smaki z różnych regionów i wybrać te, które najbardziej przypadły im do gustu, jednocześnie wzbogacając się o wiedzę dotyczącą lokalnych zwyczajów.
🔴 Drzewa wzdłuż Kłodawki idą pod topór
Festiwal w finałowym momencie na błoniach PGE Narodowego, zgromadził blisko 150 Kół Gospodyń Wiejskich i wystawców z całego kraju.
Dziękujemy, że jesteś z nami.
Jak podaje Zakład Ubezpieczeń Społecznych z Polskich Bonów Turystycznych będzie można korzystać o pół roku dłużej. Dzięki nowelizacji ustawy termin pobierania świadczenia przesunie się do końca marca 2023 r. W woj. lubuskim na aktywację czeka przeszło 19 tys. ze 113 tys. przygotowanych dla mieszkańców bonów.
Napisz komentarz
Komentarze